dissabte, 10 de març de 2012

LA SAGRERA S'ORGANITZA DAVANT LA CRISI QUE ENS ENVOLTA

Extraordinària reacció dels veïns i veïnes que s'han bolcat davant les nostres crides

La comissió d’aliment fresc ha pogut recollir, des de mitjans d’octubre passat, gràcies a la col•laboració dels botiguers del Mercat de Felip II, un total de 760 kg, de fruites (355 kgs) i verdures (405 kgs).. Hem distribuït fins a 16 varietats de fruites, concentrades però la majoria en: pomes, plàtans, peres, préssecs, raïm i taronges, i 22 verdures diferents, de les que un 70% eren tomàquets, carxofes, cebes, albergínies i pebrots.

També hem pogut donar altres productes que altres botigues del mercat, afegint-se a aquesta iniciativa, ens han entregat: destaquen 18 dotzenes d’ous, hamburgueses de pollastre, i fins i tot 24 racions d’arròs amb llet.

Pel que fa al nombre de famílies que han rebut aquests productes, ha estat un total de 12, si bé a final de desembre eren 4 les beneficiaries, composades per un total de 26 persones. Ara bé, el total de lots familiars que hem pogut repartit en aquests 2 mesos i mig han estat 76, i han pogut significar 440 racions individuals d’aliments.

Per últim, dir-vos que tota aquesta tasca s’ha fet repartida en 23 jornades al Mercat de Felip II, i ha significat més de 90 hores de dedicació del personal voluntari de LSEM.

Estem assolint els nostres reptes: recuperem aliments que d’altra manera es llençarien, alhora que ajudem a famílies que tenen necessitat de rebre un cop de mà.

L’exposa’t fins aquí, es el primer projecte propi impulsat per l’Associació LA SAGRERA ES MOU amb el suport del Mercat de Felip II i en coordinació amb els Serveis Socials del Districte, però en aquests mesos que van des de la nostra constitució a l’abril del 2011, hem estat present en altres iniciatives, principalment recollint aliments a les Festes de Primavera, la Festa Major i la Cavalcada de Reis pel Banc d’aliments de la Sagrera; col•laborant en la campanya de joguines per reis que un any mes ha impulsat Càritas de la Sagrera i en tot el fet hem comprovat el que ja intuíem: l’extraordinària reacció dels veïns i veïnes que s’han bolcat davant les nostres crides

I com no ens volem quedar sols en tasques assistencials, estem a punt de posar en marxa el Banc del Temps de la Sagrera, que ens ha de servir per fomentar la cooperació i la cohesió de la gent del barri i tenim a mans altres projectes, que a poc que se’ns afegeixin noves col•laboracions, segur que els podrem posar en marxa.

Perquè un d’altres objectius que perseguim, es fer emergir la sensibilització i la capacitat solidaria dels nostre veïnat en aquests temps difícils i ho anem aconseguint, doncs cada dia rebem nous oferiments de col•laboració.

Ara el nostre repte es saber-ho gestionar amb la màxima eficiència, aconseguint donar utilitat i sentit a tots els oferiments per petits que siguin. La Sagrera, que es sinònim etimològic d’espai d’acollida, també ha de ser coneguda com a pionera en saber-se organitzar com a barri per fer front als reptes de la crisi en que ens han instal•lat.

Ens ajudes?

XAVIER COLOMER I QUIM TERRÉ
lasagreraesmou@gmail.com
Publicat al nº 143 de la revista TOTA LA SAGRERA - Març 2012 - pag. 13

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada