dijous, 25 d’octubre de 2012

BANC DEL TEMPS LA SAGRERA


Qué és el Banc del Temps?

El Banc del Temps és el primer banc que funciona sense diners; la única moneda d’intercanvi és el temps i com unitat, l’hora.

Un banc de temps és una iniciativa comunitària d'intercanvi de temps, que emula simbòlicament el funcionament d'un banc, però en el qual allò que es "presta" i es "rep" és temps dedicat a serveis a les persones. Aquest mecanisme d’intercanvi multilateral té per objectiu establir una xarxa d'ajuda mútua i reforçar els llaços comunitaris d'un barri, poble o ciutat.


Els serveis que es poden intercanviar són múltiples i han de ser puntuals: atenció a les persones, bricolatge, formació, idiomes, informàtica i altres tecnologies, tasques domèstiques, idiomes…. Tothom podem oferir algun servei, tothom tenim alguna habilitat.

Com funciona el Banc del Temps?

Es tracta bàsicament d'intercanviar necessitats per habilitats, sense ànim de lucre ni cap mediació monetària. Cada persona adscrita al Banc del Temps La Sagrera ofereix uns serveis o activitats i, a canvi, pot demanar serveis d’altres socis i sòcies. Aquestes transaccions es regulen amb l’intercanvi físic d’uns xecs de temps, que es donen en forma de talonari als socis del banc.

Com puc participar?

El dia 27 de novembre es farà, a la seu de La Sagrera es Mou, carrer Hondures 28—30 (La Nau Ivanow) la presentació del Banc del Temps La Sagrera. Anima’t i vine. Resoldrem tots els dubtes i segur que t’interessarà formar part d’aquest projecte com usuari i/o també com gestor/a de la Secretaria del Banc.

Però si vols més informació ara mateix, escriu a lasagreraesmou@lasagreraesmou.org o truca al telèfon 629 839 252.

Perquè totes les persones tenim coses que oferir i coses que demanar.

LSEM

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada