dijous, 11 d’octubre de 2012

QUÈ ÉS UN MERCAT D'INTERCANVI?Què és un mercat d'intercanvi
Aquesta és una nova activitat del barri que vol fer pensar i reflexionar sobre el consum responsable en un moment en que la societat està immersa en la cultura del “comprar, usar i llençar”. Els mercats d’intercanvi són un espai cívic on es poden intercanviar objectes que ja no ens són necessaris però que, abans de llençar-los, els oferim per si poden ser útils a algú altre. Es tracta de intercanviar bens, productes de consum o fins i tot serveis personals sense requerir diners per fer efectiu l’intercanvi.
És interessant participar-hi pel simple plaer d’intercanviar, defugint posar un valor als objectes a intercanviar. Es tracta d’una activitat per a tots els públics, especialment didàctica per als infants, on el més important és evitar que els objectes encara útils esdevinguin residus. Abans de llençar res pensem si convé guardar-ho per al proper mercat. Quants més objectes per intercanviar més possibilitats ens oferiran els mercats.
Intercanviar és fer realitat un comerç sense diners, recuperant una forma oblidada d’economia amb molts avantatges ambientals, econòmics i socials. És també solidaritat i oportunitat de fer noves coneixences al barri.
Raons per participar en un mercat d'intercanvi
·         Incrementa la diversitat d’experiències vitals.
·         Ens protegeix de la compra compulsiva de productes de consum.
·         Permet reflexionar sobre el sentit de l’economia i humanitzar les relacions econòmiques.
·         Amb la participació dels més petits és pot ensenyar a tenir més independència econòmica.
·         Beneficia al medi ambient i als sectors amb menys recursos.
>> Com s’hi participa?
·         És fàcil. El dia del mercat véns a les 10h, i entre tots muntarem les taules i anirem distribuint-nos segons anem arribant. 
·          Si vols assegurar-te un lloc al mercat, pots reservar una taula enviant un email amb les teves dades al lasagreraesmou@gmail.com o trucant per telèfon al 625162278.
·         Porta de casa aquelles coses que has fet tu, o aquelles coses que tinguis i que ja no utilitzis. Les mostres a la teva paradeta i, si a algú li interessa alguna de les coses que tens exposades, heu d’arribar a un acord. Tu te’n vas a mirar què et pot oferir aquesta persona. I en el cas que no trobessis res que et faci el pes entre allò que t’ofereix, podeu arreglar-ho de mil maneres.
>> Es pot canviar per diners?
·         NO. De cap manera. En aquest mercat NO. Si vols vendre’t alguna de les coses que has portat aquí, tens mil llocs i mercats on anar-ho a vendre. Volem prescindir dels diners, almenys, per una estoneta.
>> Es pot regalar?
·         SI. Pots donar allò que vulguis si et sembla convenient. Al cap i a la fi, el que proposem és cobrir necessitats sense diners, i allargar la  vida dels objectes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada