dissabte, 10 de març de 2012

LA SAGRERA S'ORGANITZA DAVANT LA CRISI QUE ENS ENVOLTA

Extraordinària reacció dels veïns i veïnes que s'han bolcat davant les nostres crides

La comissió d’aliment fresc ha pogut recollir, des de mitjans d’octubre passat, gràcies a la col•laboració dels botiguers del Mercat de Felip II, un total de 760 kg, de fruites (355 kgs) i verdures (405 kgs).. Hem distribuït fins a 16 varietats de fruites, concentrades però la majoria en: pomes, plàtans, peres, préssecs, raïm i taronges, i 22 verdures diferents, de les que un 70% eren tomàquets, carxofes, cebes, albergínies i pebrots.

També hem pogut donar altres productes que altres botigues del mercat, afegint-se a aquesta iniciativa, ens han entregat: destaquen 18 dotzenes d’ous, hamburgueses de pollastre, i fins i tot 24 racions d’arròs amb llet.

Pel que fa al nombre de famílies que han rebut aquests productes, ha estat un total de 12, si bé a final de desembre eren 4 les beneficiaries, composades per un total de 26 persones. Ara bé, el total de lots familiars que hem pogut repartit en aquests 2 mesos i mig han estat 76, i han pogut significar 440 racions individuals d’aliments.

Aviat farem un any .....

Ha estat un temps intens en que ens hem anat organitzant, donant-nos a conèixer en el nostre espai d'actuació natural, el barri; guanyant confiança, incorporant nous col·laboradors, treballant aquells aspectes en que de forma mes immediata podíem ser útils, impulsant projectes propis, cercant sinergies amb d'altres iniciatives socials properes, aprenent una mica mes cada dia aquest complexa mon de la necessitat material i anímica, que malauradament no fa mes que créixer al nostra voltant.

El segon any que encetarem tot seguit, ha de ser el de la consolidació i l’expansió i en el que especialment al costat de les obligatòries i urgents mesures d'ajut, d'assistència, hem de ser capaços d'anar-ne bastint d'altres, que estiguin en una línia d'impulsar noves relacions socials i econòmiques entre les persones, de construcció d’alternatives.
Perquè no ens ajudes? necessitem al màxim de gent amb nosaltres

lasagreraesmou@gmail.com