dimecres, 29 de maig de 2013

ACCIÓ "OMPLIM ENTRE TOTS EL REBOST"


Benvolguts i benvolgudes,

No tenim paraules per agrair-vos tot l'esforç que heu desenvolupat per aconseguir l'èxit de la jornada.
Hem recollit un total de 25.560 quilos d'aliments de primera necessitat !!!!!!!!!!!!!

I això no és tot ! Diumenge 26, amb l'obra de teatre, es van recollir uns 300 quilos. I encara estem anant a recollir a diferents supers, a entitats i a botigues de l'Eix i d'associacions de comerciants. Estem rebent propostes d'entitats que organitzen actes de cara al futur i, com a complement organitzaran una recollida d'aliments entre els assistents.

Segurament arribarem a una recaptació de 27.000 o 28.000 quilos d'aliments.

Això permetrà que el Rebost tingui una petita temporada de "tranquil·litat" pel que fa a recursos alimentaris, però no gaire llarga, atès que aquesta recollida equival aproximadament a un mes i mig de distribució.

I tot això ho hem aconseguit entre tots. Cadascú amb la seva aportació, alguns des de fa set mesos, amb un treball continu, imaginatiu, creatiu en molts casos, insistent en d'altres, perseverant en tots. Des dels creadors de la campanya d'imatge, els logístics, els cercadors de voluntaris, els responsables del web, i xarxes socials, els punts de referència amb la premsa i els VIP's, els contactes amb escoles, entitats i empreses, la responsable i els col·laboradors de la vetllada teatral del dia 26, els responsables i col·laboradors dels diferents tendals descentralitzats de recollida i, també, els organitzadors de les activitats paral·leles a la recollida. En general, un conjunt de persones absolutament professionals que van posar tota la carn a la graella, que van creure en el projecte des del principi i que s'hi van abocar al cent per cent. A elles un reconeixement total.

Altres s'hi han afegit des de fa menys temps, però també de forma entusiasta, en la mesura de les seves possibilitats (i sovint més enllà de les seves possibilitats). Tant des del pla personal, com des del pla de grup, etc. Referència especial mereixen les escoles, centres educatius i llars d'infants.

En el pla d'activitats a la plaça i a l'Auditori, agraïment efusiu a les empreses, entitats i persones que van participar amb les infraestructures, la cessió d'espais i de backline, la instal·lació del trenet, l'actuació sobre l'escenari demostrant les capacitats artístiques de tota mena, els participants a les taules de comunicació o activitats sota cobert, o sincronitzant les actuacions i les instal·lacions de so i llum. La cobertura gràfica va ser fantàstica. Sort varem tenir de les dues empreses que ens varen deixar els camions per transportar els aliments al Rebost.

També volem agrair molt i molt a les botigues, i les seves associacions, de la zona, a les empreses agro-alimentàries que ens han ajudat amb la difusió i, especialment, amb la seva pròpia aportació, a aconseguir l'èxit assolit.

Al principi va costar una mica que la premsa es fes ressò, però després es van identificar i implicar amb el projecte i van donar la informació de forma extensa i impecable.

Cal fer un agraïment especial als tècnics i responsables del Consell del Districte, per la paciència i el recolzament explícit a l'acte, amb assessorament, organització i suport directe.

Un cop fets tots els agraïments (i si m'he deixat algun, li demano perdó), hem de dir que aquest camí només és provisional. Que no ha d'ésser una dinàmica o rutina a seguir, i que el nostre objectiu és aconseguir fer canvis en la vida social, política i econòmica del país per tal que no hi hagi gent que no tingui res per menjar, que es torni a crear riquesa i que aquesta es pugui distribuir entre la gent per tal que no faci falta mai més una recollida d'aquestes dimensions. I ho hem d'aconseguir entre tots. Si demanem, si exigim canvis i si forcem aquests canvis de forma pacífica, insistent i amb la força de la raó farem canviar la mentalitat dels polítics per tal que no posin els interessos econòmics d'uns quants pel davant del be comú de la majoria de la gent. No és normal que en una crisi general d'aquest calibre, hi hagi gent que cada cop sigui més rica mentre la majoria de la gent cada cop és més pobre. Això ha de canviar, i ha de canviar ja. Tenim pressa!!

Finalment, us convidem a expressar les vostres sensacions, impressions, anècdotes, pensaments, etc, en el nostre web, a la pestanya "Així ho vam viure", per tal que tothom sàpiga què pensem, explicar coses curioses o, simplement, dir el què vulgueu. Què us va semblar la jornada? Us va agradar? Què creieu que es podria haver millorat? Com penseu que podríem millorar la situació de tanta gent que necessita aliments per poder menjar? Teniu alguna anècdota que vareu viure el dia 25? Quines sensacions vareu tenir a l'arribar a la plaça, de les actuacions, de la visió del menjar recollit, etc.?

Una abraçada ben forta a tots i totes. Nosaltres hem après molt i hem fet molts amics. Estem contents d'haver-vos conegut i estem feliços de ser amics vostres. Tots i totes sou persones excepcionals i us mereixeu el millor dels aplaudiments.

Ignasi Llorens en nom de
Formigues de Sant Pacià

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada