diumenge, 7 de juliol de 2013

CAMPANYA AREP DE RECOLLIDA TELÈFONES MÒBILS SENSE UTILITZAR

La Sagrera es Mou s’afegeix a la campanya que està fent AREP (Associació per la 
rehabilitació de les persones amb malaltia mental) amb qui mantenim vincles de suport i col·laboració mútua, per recollir els telèfons mòbils que no s’estiguin utilitzant.


A l’Espai -30 al costat del bar  hi haurà una caixa on dipositar-los i desprès els lliurarem a AREP per a qui serà tot el possible benefici econòmic que pugui haver- hi i que destinaran a la realització d'actes i/0  programes d'aquesta associació.
 La informació sobre aquesta campanya es la següent:
El Grup Green World Mobile s’encarrega de l’adquisició de telèfons mòbils fets servir per la seva posterior reutilització i/o reciclatge des de l’any 2009. Els seus inicis van ser a Polònia, havent adquirit des de llavors més de 500.000 telèfons en tot el món. 
Green World Mobile aspira a reutilitzar tots els mòbils, donant una segona vida al 95% dels telèfons que obté. 


Necessitem la vostra participació i així com la difusió d’aquesta informació als vostres companys/es, amics/gues, veïns/es i col·laboradors/es en general. 

Informació Medi-ambiental: 

• Més de 50 milions de línies de telefonia mòbil en Espanya al 2010. 

• Més de 60 milions de telèfons mòbils vells i fets servir oblidats en cases i oficines. 

• 15 milions de telèfons mòbils canviats cada any. 

• Els desperfectes electrònics han augmentat més del 50% en els últims 5 anys. 

Cada telèfon mòbil conté no menys de 8 materials perillosos: Arsènic, Antimoni, Beril·li, Cadmio, Coure, Plom, Níquel i Zinc. 

L’eliminació inadequada d’aquests elements permet l’entrada en el cicle de l’agua així com en la terra, provocant la perillosa pol·lució d’aquests. 


Gràcies
LSEM

BARCELONA ACTUA

Després d’una primera reunió entre Barcelona Actua i La Sagrera es Mou, es va decidir fer una trobada entre la gent d’ambdues organitzacions al nostre barri, el qual els hi ensenyarem i explicarem els llocs i trets més significatius. 

Això serà el matí del dissabte 21 de setembre. Fins aquell dia anirem treballant el programa d’actes que farem, però ja es pot avançar que s’iniciarà amb un recorregut pel barri que anirà a càrrec de l’historiador Joan Pallarés, a qui agraïm la seva predisposició per fer avinent als assistents els seus coneixements sobre La Sagrera. 

Reserveu-vos aquesta data, segur que serà l’inici d’una col•laboració ben profitosa entre Barcelona Actua i La Sagrera es Mou.


Quim Terré
La Sagrera Es Mou