dimarts, 8 de novembre de 2016

NOU PROJECTE CULTURAL DE LA SAGRERA ES MOU: TEMPS DE TERTULIA


TEMPS DE TERTÚLIA LA SAGRERA ES MOU

Temps de Tertúlia La Sagrera es Mou, és un nou projecte cultural de l’entitat per ampliar i consolidar les relacions socials entre els veïns del barri i fomentar l’intercanvi de idees i coneixements.

Temps de Tertúlia estarà format per tot aquell que vulgui assistir per opinar sobre qualsevol tema que es plantegi i des de qualsevol punt de vista, o simplement escoltar. Cada tertulià que així ho vulgui podrà expressar  la seva opinió sobre el tema a tractar, ressaltar o rebatre les intervencions dels altres.

Temps de Tertúlia es reunirà, com a mínim, un cop al mes a L’Espai 30 i la sessió tindrà una durada de 2 hores.  

El tema a tractar en la següent tertúlia es decideix votant les diferents propostes que facin els assistents. El tertulià més votat prepararà per a la següent reunió, una breu introducció del tema escollit i el penjarà al web de La Sagrera es Mou per a informació dels interessats en assistir-hi.

Fins aquí, una descripció general de com està estructurada una tertúlia. Però per a què aquesta funcioni amb eficàcia cal tenir en compte una sèrie de normes per mantenir  l’intercanvi constructiu d’idees i la concòrdia entre els seus membres.

NORMES DE FUNCIONAMENT
 •  La primera qüestió és considerar que una tertúlia, és, sobre tot, una reunió d’amics: no hi tenen cabuda els grups enfrontats, la falta de respecte i la discussió sense arguments.
 • Abans de començar la tertúlia es nomena el moderador que anirà anotant per ordre a les persones que vulguin tenir l’ús de la paraula.
 • Obre la tertúlia el membre del Club que ha proposat el tema i ho exposa durant un temps prudencial.
 • Un cop acabada la presentació del tema, cada tertulià que hagi demanat el torn de paraula, tindrà 4 minuts per expressar la seva opinió.  
 • El moderador s’encarrega de donar la paraula i mesurar el temps. Un cop passats els 4 minuts aixecarà la mà per a indicar al ponent que acabi la seva intervenció i donar pas al següent nom de la llista.
 • Tots els tertulians poden demanar tots els torns de paraula que vulguin. Qui no vulgui no està obligat a intervenir.
 • El moderador pot intervenir quan es vulneri alguna norma de les establertes per evitar discussions abrandades o discussions caòtiques.
 • S’han d’utilitzar arguments i evitar les desqualificacions.
 •  Quan s’hagi esgotat el temps estipulat (2 hores ), el moderador donarà per finalitzada la tertúlia i es procedirà a recollir les propostes de nous temes i a fer una votació a mà alçada.
 • El tema que més vots tingui, s’anunciarà a la pàgina web junt amb la data i hora de la propera reunió.
 • El ponent del tema més votat, serà l’encarregat d’escriure les reflexions i/o continguts de la seva ponència.
 • Els temes objecte de debat poden ser de qualsevol àmbit: social, econòmic, polític, religiós, històric, relacions humanes, ensenyança,  gènere, ètica, filosofia, art, etc. etc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada